Επικοινωνία

Καταγραφή λεπτομερειών της επικοινωνίας (τι μου αρέσει, τι δεν μου αρέσει, τι είναι χρηστικό, τι είναι δυνατό ή αδύνατο, ποια τα κουσούρια μου) 

Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη όσοι επικοινωνούν μαζί μου, με οποιοδήποτε μέσο, ειδικά όμως στα μέσα ταυτόχρονης επικοινωνίας (fb messenger, irc, skype, telegram): Έχω τρία παιδιά που μπορεί να με αναγκάσουν να σταματήσω απότομα οποιαδήποτε συνομιλία, εξολοκλήρου ή για περισσότερο από ένα φυσιολογικό δεκάλεπτο.

Επίσης: Χρησιμοποιώ τουλάχιστον τέσσερις υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένου του κινητού), με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κάποια εφαρμογή ταυτόχρονης επικοινωνίας (fb messenger, irc, skype, viber, telegram) να είναι ανοιχτή είτε σε ένα είτε σε περισσότερους από αυτούς χωρίς να είμαι μπροστά τους. Αν δεν σας απαντώ, είναι απλά επειδή δεν βλέπω το μήνυμα ή επειδή έχει εμφανιστεί στον υπολογιστή στον οποίο δεν είμαι μπροστά του. Κοινή λογική: αν με βλέπετε online στις 04:30 τα ξημερώματα, απλά βλέπετε online το κινητό μου ή τον υπολογιστή στη δουλειά.

Τηλέφωνο: Έχω κακή επαφή με το κινητό τηλέφωνο. Ενδέχεται να είναι ξεφόρτιστο, ξεχασμένο μέσα σε ένα ρούχο ή σακίδιο ή να το έχει κρύψει η barbie. Τηλεφωνήματα μεταξύ 14:00-18:00 και μετά τις 21:30 συνοδεύονται από #%@!$^$%^!~@#: κοιμούνται τα μωρά, αν δεν κοιμάμαι κι εγώ ο ίδιος. Οι άλλες ώρες είναι ok.

Email: Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Κατά κανόνα ελέγχω το email μου κάθε μια ώρα ή συχνότερα! (update: όχι πλέον…) Ακόμη και εκτός σπιτιού, μέσω του κινητού (αλλά δείτε την παραπάνω σημείωση). Βεβαίως το ότι μπορεί να δω το email σας, δεν σημαίνει ότι θα απαντήσω άμεσα (δείτε την παρακάτω σημείωση).

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαντώ σε χρόνο όχι πάνω από 48 ώρες. Ενδεχομένως να φαίνεται ότι παρότι έχω διαβάσει ένα μήνυμα, συνεχίζω να επεξεργάζομαι διάφορες σελίδες και να κάνω άλλες εργασίες χωρίς να το απαντήσω. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντήσω καθόλου. Έχω τον δικό μου τρόπο για να διαχειρίζομαι το χρόνο μου. Δεν περιμένω να τον καταλάβετε. Επίσης, μπορεί με ένα μήνυμα να ζητάτε κάτι. Είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνω αυτό το κάτι χωρίς να απαντήσω, ειδικά αν είναι δεδομένο ότι θα το καταλάβετε ότι το έχω κάνει.

Στην Βικιπαίδεια: Αν κάποιος μου αφήσει μήνυμα στη σελίδα συζήτησής μου, το πιθανότερο είναι ότι θα απαντήσω στην ίδια σελίδα και όχι στην δική του σελίδα.
Αν έχω γράψει στη δική του σελίδα συζήτησης ή κάποια άλλη γενικότερη, καλό είναι να απαντήσει εκεί και όχι στη δική μου, σπάζοντας την συζήτηση. Είναι χρηστικότερο το να διεξάγεται μια συζήτηση σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγω εγώ αλλά και οποιοσδήποτε άλλος το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι. Παράδειγμα: Αν έχω γράψει κάτι στην σελίδα συζήτησης κάποιου λήμματος, και ένας χρήστης απαντήσει στην δική μου σελίδα συζήτησης (εκτός αν δεν αφορά το λήμμα) τότε αργότερα, ακόμη κι εγώ μπορεί να μην θυμάμαι ποιο ήταν το αρχικό μήνυμα από το οποίο προέκυψε η απάντηση.

Όπως έχω γράψει, έχω τον δικό μου τρόπο για να διαχειρίζομαι το χρόνο μου. Κατά κανόνα, λίγα πράγματα μπορούν να με κάνουν να αλλάξω το με τι θα ασχοληθώ. Αν έχω καθίσει για να ασχοληθώ με λήμματα, θα κάνω αυτό και δεν θα ασχοληθώ ούτε με εργαλεία, ούτε με εικόνες, ούτε με patrolling, ούτε με συζητήσεις. Το ίδιο και αν έχω καθίσει για να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εντός της προηγούμενης λίστας.

6 σκέψεις στο “Επικοινωνία”

 1. καλησπέρα, ερώτηση για το openstreetmap. γιατί δεν το βρήκα, μπορείς να πάρεις τα ονόματα των δρόμων, ή και να το χρησιμοποιήσεις από το site σου;

  Απάντηση
  • Ναι. Η άδεια χρήσης το επιτρέπει. Μπορείς να δεις τρόπους εξαγωγής των δεδομένων στο https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Planet.osm#Country_and_area_extracts και γενικά στο σχετικό wiki. Πέρα από το να κατεβάσεις όλα τα δεδομένα και να τα χωρίσεις μετά, υπάρχουν εργαλεία (που επίσης θα βρεις μέσω του wiki) που μπορεί να σε βοηθήσουν περισσότερο, π.χ. εδώ σου βγάζω τους δρόμους της Κατερίνης:
   https://overpass-turbo.eu/s/zyA (από την καρτέλα “Δεδομένα” θα δεις το XML – αν μετακινήσεις το χάρτη σε άλλο σημείο και πατήσεις “Εκτέλεση” θα πάρεις τους δρόμους εκείνης της περιοχής). Έχε υπόψη ότι πολλοί δρόμοι που στην πραγματικότητα είναι ενιαίοι, στο OSM μπορεί να εμφανίζονται σε πολλά κομμάτια (για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης).

   Απάντηση
 2. Γεια σας. Οι χρήστες της Metapedia κατηγορούν τη Βικιπαίδεια πως είναι κομμουνιστική και ιουδαιοκεντρική. Ισχύουν όλα αυτά;

  Απάντηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Created by Alex Volkov