Εκλογές ΔΣ Wikimedia

Η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Wikimedia τελειώνει σε λίγη ώρα (21 Ιουνίου 23:59 UTC). Κοιτάζω κάποια στατιστικά, και βλέπω ότι ψήφισαν μόνο εννιά (9) χρήστες ελληνικών εγχειρημάτων, οι επτά από την Βικιπαίδεια, και οι δύο από το Βικιλεξικό. Βεβαίως είναι ανάλογος ο αριθμός με αυτούς που ψήφισαν από τα αγγλικά εγχειρήματα με τους χιλιάδες χρήστες (1224), αλλά αναρωτιέμαι μήπως είμαστε τελικά ιδιαίτερα λίγοι, και κάποια πράγματα όπως π.χ. η μετάφραση όλων των σχετικών με τις εκλογές σελίδων και του αντίστοιχου interface, τελικά δεν αξίζουν τον κόπο.

Υπολογίζω ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, οπότε άλλο ένα καλό ερώτημα είναι γιατί δεν το έκαναν. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως δεν έγινε αντιληπτό ότι οι εκλογές αφορούν τις τρεις από τις δέκα θέσεις του Συμβουλίου. Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις καλύπτονται με διορισμό από το ίδιο το Συμβούλιο, ενώ οι δύο που υπολοίπονται θα πρέπει να καλυφθούν με διορισμό από τα διεθνή παραρτήματα του Wikimedia. Αυτό σημαίνει ότι είναι στενά τα περιθώρια για άμεσο επηρρεασμό των αποφάσεων και της λειτουργίας των εγχειρημάτων, και θα έπρεπε να δωθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή την ευκαιρία. Στο μέλλον ίσως να είναι περισσότερο σημαντικό αυτό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Created by Alex Volkov