Παιχνίδια αθλητικογράφων στη Βικιπαίδεια

Αν κάποιος παρακολουθεί τα δημοσιεύματα των ενημερωτικών ιστοτόπων που αναφέρονται στη Βικιπαίδεια, βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο. Είναι πολύ συχνές από αθλητικούς ιστοτόπους ή αθλητικά τμήματα ΜΜΕ, ειδικά για τροποποιήσεις ή βανδαλισμούς λημμάτων για ποδοσφαιριστές ή ομάδες.

Συνοδεύονται πάντα από screenshots των λημμάτων (να μην πει κανείς ότι δεν τεκμηριώνουν τα ευρήματά τους) και τίτλους όπως «Δείτε τι γράφει η Wikipedia για τον τάδε!» ή «Στη Wikipedia φαίνεται η μεταγραφή του τάδε» κλπ. Συνήθως αναφέρονται σε παιδαριώδεις βανδαλισμούς λημμάτων. Όμως είναι ιδιαίτερα αξιοπερίεργο ότι το περιεχόμενο στο οποίο αναφέρονται είχε ελάχιστη διάρκεια ζωής, από λίγα λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Παράδειγμα: Αναφέρεται από αθλητικογράφο της Ζούγκλας η «απίστευτη ανακρίβεια της Wikipedia για τους τίτλους» μιας ομάδας. Ανατρέχοντας κανείς στο ιστορικό διαπιστώνει ότι απλώς στο λήμμα έγινε ένας βανδαλισμός στις 01:02 τη νύχτα από ανώνυμο, και διορθώθηκε στις 05:36 από τακτικό χρήστη. Αυτό ήταν το περιθώριο του αθλητικογράφου για να «πέσει» πάνω σε αυτό και να μπορέσει να κάνει τα screenshots. Άλλες περιπτώσεις, σε περισσότερο ανθρώπινες ώρες έχουν περιθώριο περίπου δεκάλεπτου.

Οπότε δημιουργείται εύλογα το ερώτημα: πόσο τυχεροί είναι αυτοί οι αθλητικογράφοι που «τυχαίνει» να διαβάσουν ένα λήμμα της Βικιπαίδειας στον λίγο χρόνο κατά τον οποίο είναι βανδαλισμένο και φαίνεται αυτό το περιεχόμενο; Πόσο τυχεροί είναι που πέφτουν συχνά σε κάτι τέτοια; Εκτός αν δεν πέφτουν τυχαία και ξέρουν πότε θα βανδαλιστεί ένα λήμμα…


ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:


Νέα περίπτωση: 40 λεπτά. https://www.fosonline.gr/podosfairo/superleague/article/45686/epithesi-ston-fortoyni-meso-wikipedia-pics

Νέα περίπτωση: 4 λεπτά!

Η ώρα δημοσίευσης του άρθρου στη metrosport είναι 12 λεπτά πριν τον βανδαλισμό!


4 σκέψεις στο “Παιχνίδια αθλητικογράφων στη Βικιπαίδεια”

  1. Θυμίζουν αυτούς που έμεναν πολύ μετά τα μεσάνυχτα για να ‘παρακολουθήσουν’ τα ‘εκπαιδευτικά προγράμματα’ μικρομεσαίων τηλεοπτικών διαύλων και κατόπιν να διαμαρτυρηθούν διότι ‘ η τηλεόραση διαφθείρει τα ήθη των Ελλήνων’.( Παράφραση σχολίων του αείμνηστου Μπόστ )

    Απάντηση
  2. Παιχνίδια “αθλητικογράφων” με ταυτότητα και τατουάζ έναν έφηβο, που εκπροσωπούν-ανυπόγραφα βέβαια-την ηλεκτρονική μορφή ενός άθλιου εντύπου , οργάνου συγκεκριμένου κατηγορούμενου στον οποίο δικαστικά έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με τον αθλητισμό, οργάνου που παρουσίασε σχετικά πρόσφατα έναν κύλινδρο χαρτιού ως πυρηνική βόμβα που τραυμάτισε έναν σαλτιμπάγκο, “προπονητή”. Η υστερία και η μπαγαποντιά τους δέν έχει όριο.Κατανοητό, τα ευρώ και οι μέρες εξουσίας τους λιγοστεύουν.

    Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Created by Alex Volkov