Ο Αλαβάνος ξέρει τι θα πει "πυροσβέστης";

Αντιγράφω από τον ιστότοπο των πυροσβεστών του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης το παρακάτω κείμενο:

Προς τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
κ. Αλέκο Αλαβάνο
Κύριε Αλαβάνο, αφορμή της επιστολής που σας στέλνω είναι η ατυχής (επιεικώς) δήλωσή σας μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας, όπου αναφέρεστε απαξιωτικά στους πυροσβέστες λέγοντας ότι τον χειμώνα ασχολούνται με το τάβλι.
Να σας γνωστοποιήσω, γιατί είναι προφανές ότι δεν γνωρίζετε, ότι αυτοί στους οποίους αναφέρεστε 24 ώρες την μέρα, 365 μέρες τον χρόνο καλούνται να αντιμετωπίσουν όλων των ειδών τις καταστροφές και τις θεομηνίες που πλήττουν τους συμπολίτες μας: αστικές πυρκαγιές, δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, πλημμύρες, σεισμούς, βιομηχανικά και εργατικά ατυχήματα, εγκλωβισμούς κ.α.
Σας πληροφορώ ότι τα συμβάντα αυτά δεν έχουν εποχές και γι αυτό οι πυροσβέστες δεν ξέρουν τι σημαίνουν σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές, ή ξεχωριστές οικογενειακές στιγμές.
Αναλογιστήκατε λοιπόν ποτέ το σωματικό και ψυχικό κόστος των πυροσβεστών;
Ενημερωθήκατε ποτέ για τον αριθμό των φίλων συναδέλφων που έχουμε χάσει;
Ενημερωθήκατε ποτέ για αυτούς που έχουν μείνει ανάπηροι για όλη την υπόλοιπη ζωή τους προσπαθώντας να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο;
Ελπίζω από τα παραπάνω να καταλάβατε ποιο είναι το στοίχημα της παρτίδας τάβλι που παίζεται με πούλια τις ζωές των πυροσβεστών για να αισθάνεστε όλοι οι υπόλοιποι ασφαλείς.

Βαβελίδης Σκαρλάτος
Αρχιπυροσβέστης
2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης
 

[για την αντιγραφή, Κωνσταντίνος (geraki)]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Created by Alex Volkov