Επικοινωνία

Καταγραφή λεπτομερειών της επικοινωνίας (τι μου αρέσει, τι δεν μου αρέσει, τι είναι χρηστικό, τι είναι δυνατό ή αδύνατο, ποια τα κουσούρια μου) 

 

Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη όσοι επικοινωνούν μαζί μου, με οποιοδήποτε μέσο, ειδικά όμως στα μέσα ταυτόχρονης επικοινωνίας (irc, google talk): έχω τρια μωρά που μπορεί να με αναγκάσουν να σταματήσω απότομα οποιαδήποτε συνομιλία,  εξολοκλήρου ή για περισσότερο από ένα φυσιολογικό δεκάλεπτο.

Επίσης: Χρησιμοποιώ τουλάχιστον τέσσερις υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένου του κινητού), με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κάποια εφαρμογή ταυτόχρονης επικοινωνίας (irc, google talk) να είναι ανοιχτή είτε σε ένα είτε σε περισσότερους από αυτούς χωρίς να είμαι μπροστά τους. Αν δεν σας απαντώ, είναι απλά επειδή δεν βλέπω το μήνυμα ή επειδή έχει εμφανιστεί στον υπολογιστή στον οποίο δεν είμαι μπροστά του. Κοινή λογική: αν με βλέπετε online στις 04:30 τα ξημερώματα, απλά βλέπετε online το κινητό μου.

Τηλέφωνο: Έχω κακή επαφή με το κινητό τηλέφωνο. Ενδέχεται να είναι ξεφόρτιστο, ξεχασμένο μέσα σε ένα ρούχο ή σακίδιο ή να το έχει κρύψει η barbie. Τηλεφωνήματα μεταξύ 14:00-18:00 και μετά τις 21:30 συνοδεύονται από #%@!$^$%^!~@#: κοιμούνται τα μωρά, αν δεν κοιμάμαι κι εγώ ο ίδιος. Οι άλλες ώρες είναι ok.

Email: Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Κατά κανόνα ελέγχο το email μου κάθε μισή ώρα ή συχνότερα! Ακόμη και εκτός σπιτιού, μέσω του κινητού (αλλά δείτε την παραπάνω σημείωση). Βεβαίως το ότι μπορεί να δω το email σας, δεν σημαίνει ότι θα απαντήσω άμεσα (δείτε την ακόμη παραπάνω σημείωση).

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαντώ σε χρόνο όχι πάνω από 48 ώρες. Ενδεχομένως να φαίνεται ότι παρότι έχω διαβάσει ένα μήνυμα, συνεχίζω να επεξεργάζομαι διάφορες σελίδες και να κάνω άλλες εργασίες χωρίς να το απαντήσω. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντήσω καθόλου. Έχω τον δικό μου τρόπο για να διαχειρίζομαι το χρόνο μου. Δεν περιμένω να τον καταλάβετε. Επίσης, μπορεί με ένα μήνυμα να ζητάτε κάτι. Είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνω αυτό το κάτι χωρίς να απαντήσω, ειδικά αν είναι δεδομένο ότι θα το καταλάβετε ότι το έχω κάνει.

Στην Βικιπαίδεια: Αν κάποιος μου αφήσει μήνυμα στη σελίδα συζήτησής μου, το πιθανότερο είναι ότι θα απαντήσω στην ίδια σελίδα και όχι στην δική του σελίδα.
Αν έχω γράψει στη δική του σελίδα συζήτησης ή κάποια άλλη γενικότερη, καλό είναι να απαντήσει εκεί και όχι στη δική μου, σπάζοντας την συζήτηση.
Είναι χρηστικότερο το να διεξάγεται μια συζήτηση σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγω εγώ αλλά και οποιοσδήποτε άλλος το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι. Παράδειγμα: Αν έχω γράψει κάτι στην σελίδα συζήτησης κάποιου λήμματος και ένας χρήστης απαντήσει στην δική μου σελίδα συζήτησης (εκτός αν δεν αφορά το λήμμα) τότε αργότερα, ακόμη κι εγώ μπορεί να μην θυμάμαι ποιο ήταν το αρχικό μήνυμα από το οποίο προέκυψε η απάντηση.

Όπως έχω γράψει, έχω τον δικό μου τρόπο για να διαχειρίζομαι το χρόνο μου. Κατά κανόνα, λίγα πράγματα μπορούν να με κάνουν να αλλάξω το με τι θα ασχοληθώ. Αν έχω καθίσει για να ασχοληθώ με λήμματα, θα κάνω αυτό και δεν θα ασχοληθώ ούτε με εργαλεία, ούτε με εικόνες, ούτε με patrolling, ούτε με συζητήσεις. Το ίδιο και αν έχω καθίσει για να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εντός της προηγούμενης λίστας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *